• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Šokolādes kūka ar glazūru


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 125 ml piena
  • 250 g cukura
  • 125 ml karsta ūdens
  • 125 g sviesta
  • 3 olas
  • 50 g kakao pulvera
  • 260 g miltu
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • šķipsniņa sāls

Glazūrai:

  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 60 ml piena
  • 350 g cukura
  • 75 g sviesta
  1. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu gaisīgā masā.
  2. Pievieno olas, vaniļas ekstraktu un turpina putošanu.
  3. Atsevišķā traukā izšķīdina kakao pulveri verdošā ūdenī un sajauc ar pienu.
  4. Pakāpeniski un pamīšus sviesta masai pievieno miltus, cepamo pulveri un kakao. Beigās rūpīgi samaisa.
  5. Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  6. Cep 40 - 45 minūtes 170°C temperatūrā.
  7. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to 5 minūtes formā, tad ārpūs tās. Nogriež neglītās maliņas (ja tādas ir) un to drupatas izmabnto kūkas dekorēšanai.
  8. Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, pievieno nedaudz kakao pulvera un 1/2 no nepieciešamā cukura daudzuma.
  9. Pakāpeniski pievieno pienu un vaniļas ekstraktu.
  10. Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno atlikušo cukura daudzumu un rūpīgi sajauc.
  11. Glazūru pārklāj pār kūkas virsmu un malām, dekorē ar biskvīta drupačām vai pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1419 reizes

,,,,,