• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Šokolādes kūka ar citronu krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 190 g mīksta saldkrējuma sviesta
  • 90 g pūdercukura
  • 12 g kakao pulvera
  • 2 olas
  • 5 olu dzeltenumi
  • 225 g izkausētas šokolādes
  • 8 olu dzeltenumi (stingri saputoti)
  • 125 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Citronu krēmam:

  • 90 g cukura
  • 2 olas
  • 65 ml citronu sulas
  • 120 g mīksta sviesta
  • citronu miziņas
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Šokolādes krēms:

  • 70 g cukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 ola
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 170 g izkausētas šokolādes
  • 240 ml saldā krējuma
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un pūdercukuru, pievieno 2 olas un olu dzeltenumus.
  2. Nepārtraucot putošanu, pievieno kakao, kausētu šokolādi un visu sajauc viendabīgā masā.
  3. Pakāpeniski pievieno cukuru, vaniļas cukuru un turpina putot, līdz cukurs pilnībā izkusis.
  4. Rūpīgi ar lāpstiņu iecilā iepriekš saputoto olu baltumu masu un mīklu sajauc viendabīgā masā.
  5. Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru, nedaudz ietauko to un ieklāj mīklu.
  6. Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C temperatūrā 20 - 30 minūtes vai līdz iedurtais koka irbulītis iznāk ārā neaplipis.
  7. Kad biskvīts gatavs, sagriež to horizontāli 3 kārtās.
  8. Citronu krēms: Ūdens peldē, ar elektrisko putotāju sakuļ cukuru un olas līdz gaisīgai masai.
  9. Tad pievieno vaniļas cukuru un turpina kult vēl 5 minūtes.
  10. Uzklāj krēmu uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, 1 cm biezumā un mazāku kā biskvītu diametrā, un ieliek saldētavā uz 4 stundām.
  11. Šokolādes krēms: Ūdens peldē, ar elekktrisko putotāju saputo olu dzeltenumus, olas un cukuru.
  12. Tad izņem no ūdens peldes un turpina putot līdz masa atdzisusi un cukurs izšķīdis.
  13. Tad pievieno saldo krējumu, izkausēto šokolādi un visu sajauc viendabīgā masā.
  14. Pamata biskvītu liek uz servējamā škīvja, pārklāj ar šokolādes krēmu un saldēto citronu krēmu, tad atkal ar šokolādes krēmu.
  15. Klājiet otro biskvīta kārtu, nedaudz piespiediet un pārziediet ar šokolādes krēmu. 
  16. Liek trešo biskvīta kārtu un dekorē to pēc savas gaumes.
  17. Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2236 reizes

,,,