• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Šokolādes kūka ar biezpiena bumbiņām


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biezpiena mīkla:

  • 250 g biezpiena
  • 1 ola
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 50 g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu

Šokolādes biskvītam:

  • 4 olas
  • 60 g cukura
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes cietes
  • 3 ēdamkarotes kakao pulveru
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Glazūrai:

  • 120 ml piena
  • 50 g cukura
  • 25 g sviesta
  • 100 g melnās šokolādes
  1. Biezpiena mīkla: Biezpienu sasmalcina viendabīgā masā, pievieno olas, kokosriekstu skaidiņas, cukuru un miltus. Visu labi samaisa.
  2. Šokolādes biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un 30 g cukuru krēmveidīgā masā.
  3. Tad pievieno izkausētu šokolādi un rūpīgi samaisa.
  4. Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls, pakāpeniski pievieno atlikušo cukura daudzumu.
  5. Rūpīgi iecilā olu baltumu masu olu dzeltenumu masā.
  6. Izsijātus miltus, kakao pulveri un cieti pievieno olu masai un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  7. Ar samitrinātām rokām izveido nelielas biezpiena bumbiņas un izkārto tās 20 - 22 cm lielā kūkas formā ar nelielām atstarpēm.
  8. Šokolādes mīklu pārlej pār biezpiena bumbiņām un liek cepties 175°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  9. Nedaudz atdzesē un, ja vēlaties, pārlej ar šokolādes glazūru.
  10. Glazūra: Nelielā katliņā uzsilda pienu, cukuru un saldo krējumu līdz masa sāk sabiezēt.
  11. Tad pievieno gabaliņos salauztu šokolādi un izkausē to.
  12. Glazūru nedaudz atdzesē un pārlej pār kūkas virsmu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2238 reizes

,,,,,,