• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Šokolādes – krēma rulete


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvīts:

  • 75 g miltu
  • 15 g kakao pulvera
  • 80 - 90 g cukura
  • 3 olas

Krēmam:

  • 130 g sviesta
  • 90 g cukura
  • 90 ml piena
  • 13 g cietes
  • 5 g kakao pulvera
  • 1 tējkarote konjaka

Glazūrai:

  • 50 g tumšās šokolādes
  • 30 g sviesta

Piesūcināšanai:

  • 80 ml ābolu sulas
  • 1 ēdamkarote cukura
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko cepešpannu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  2. Ar elektrisko putotāju 5 minūtes puto olas, tad pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putošanu vēl pāris minūtes.
  3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri un rūpīgi samaisa.
  4. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā cepešpannā un cep 8 - 10 minūtes.
  5. Tīru virtuves dvieli izklāj uz līdzenas galda virsmas un pārkaisa ar pūdercukuru.
  6. Uz tā uzliek gatavo biskvītu ar cepamā papīra daļu uz augšu. Prātīgi noņem papīru un atdzesē.
  7. Krēms: 20 - 30 ml piena sajauc ar cieti, bet atlikušo nelielā katliņā karsē.
  8. Tad, nepārtraukti maisot, pievieno piena un cietes maisījumu un turpina karsēt līdz masa sabiezē.
  9. Masai pievieno šokolādes un siesta gabaliņus, izkausē un masu atdzesē.
  10. Kad masa atdzisusi ar elektrisko putotāju saputo, pievieno konjaku.
  11. Atdzesēto biskvītu vienmērīgi pārlej ar ābolu sulu un pārkaisa ar cukuru.
  12. Tad pārklāj to ar šokolādes krēmu un sarullē.
  13. Dekorē ar kausētu šokolādi un ievieto ledusskapī uz pāris stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3125 reizes

,,,,,