• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Šokolādes krēma kūka bez cepšanas


Foto: ichkoche.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Porcijas: 8

Pamatnei:

  • 200 g šokolādes cepumu (tumšu)
  • 100 g sviesta (kausēta)

Pildījumam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 2 olu baltumi
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 200 g piena šokolādes
  • 4 loksnes želatīna
  • 80 ml piena
  1. Vispirms sagatavo pamatni. Šokolādes cepumus sasmalcina,pārlej ar izkausētu sviestu,sajauc,atdzesē.
  2. Maisījumu vienmērīgi izklāj tortes veidnē un stingri piespiež.
  3. Olu baltumus saputo stingrās putās.Piena šokolādi salauž mazos gabaliņos un ūdens peldē izkausēpielejot bišķi piena.
  4. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu(ņemiet vērā: ne vairāk kā 10 minūtes), pēc tam to pievieno šokolādes piena maisījumam un tajā izšķīdina.
  5. Ja želatīnu silda pārāk ilgi, tad tas var neželēt.
  6. Noņemiet izkausēto šokolādi no plīts.
  7. Saldo krējumu saputo .Neilgi pirms tas ir stīvs, saldina to ar vaniļas cukuru.
  8. Ļoti uzmanīgi iecilājiet putukrējumu pārmaiņus ar olu baltumiem ar šokolādes masā.
  9. Uzklājiet krēmu uz kūkas pamatnes un ļaujiet atdzist tortes veidnē ledusskapī vairākas stundas.
  10. Pirms pasniegšanas kūku ļoti uzmanīgi atbrīvo no formas un pasniedz.
  11. Pasniegt šokolādes krēm kūku var ar augļu - ogu kompotu. Var rotāt kūku ar šokolādes skaidiņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
19801 reizes

,,,,,