Porcijas: 8
Pamatnei:
-
200 g šokolādes cepumu (tumšu)
-
100 g sviesta (kausēta)
Pildījumam:
-
500 ml saldā krējuma
-
2 olu baltumi
-
1 paciņa vaniļas cukura
-
200 g piena šokolādes
-
4 loksnes želatīna
-
80 ml piena
|
|
-
Vispirms sagatavo pamatni. Šokolādes cepumus sasmalcina,pārlej ar izkausētu sviestu,sajauc,atdzesē.
-
Maisījumu vienmērīgi izklāj tortes veidnē un stingri piespiež.
-
Olu baltumus saputo stingrās putās.Piena šokolādi salauž mazos gabaliņos un ūdens peldē izkausēpielejot bišķi piena.
-
Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu(ņemiet vērā: ne vairāk kā 10 minūtes), pēc tam to pievieno šokolādes piena maisījumam un tajā izšķīdina.
-
Ja želatīnu silda pārāk ilgi, tad tas var neželēt.
-
Noņemiet izkausēto šokolādi no plīts.
-
Saldo krējumu saputo .Neilgi pirms tas ir stīvs, saldina to ar vaniļas cukuru.
-
Ļoti uzmanīgi iecilājiet putukrējumu pārmaiņus ar olu baltumiem ar šokolādes masā.
-
Uzklājiet krēmu uz kūkas pamatnes un ļaujiet atdzist tortes veidnē ledusskapī vairākas stundas.
-
Pirms pasniegšanas kūku ļoti uzmanīgi atbrīvo no formas un pasniedz.
-
Pasniegt šokolādes krēm kūku var ar augļu - ogu kompotu. Var rotāt kūku ar šokolādes skaidiņām.
|