• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Šokolādes – ķiršu torte „Ķiršu lietus”


Foto: thewaytohisheartblog.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 glāzes cukura
  • 2 glāzes cukura
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 3/4 glāzes kakao pulvera
  • 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 olas
  • 1 glāze piena
  • 1/2 glāze izkausēta sviesta
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 1 glāze verdoša ūdens
  • 570 g konservētu ķiršu

Krēmam:

  • 2 glāzes trekna saldā krējuma
  • 1/2 glāze pūdercukura
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  1. Dziļā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.
  2. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo olas un pienu, izkausētu sviestu, vaniļas ekstraktu.
  3. Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, iejauc to sauso sastāvdaļu maisījumā.
  4. Turpina putošanu aptuveni 2 minūtes, līdz masa kļūst viendabīga.
  5. Tad iejauc verdošu ūdeni un atkal samaisa viendabīgā konsistencē.
  6. Divas 23 cm lielas kūku formas pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un izklāj tajās sagatavoto mīklu.
  7. Liek cepties 175°C temperatūrā 30 - 35 minūtes. Kad biskvīti gatavi, pilnībā atdzesē tos.
  8. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pūdercukuru, pievieno vaniļas ekstraktu.
  9. Uz pamata biskvīta izklāj daļu konservēto ķiršu un putukrējuma.
  10. liek pāri otru biskvītu un pārklāj ar atlikušo putukrējumu.
  11. Dekorē ar atlikušo ķiršu daudzumu un šokolādes skaidiņām.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2164 reizes

,,,,,,