• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Šokolādes – ķiršu torte ar saldo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 6 olas
  • 120 g cukura
  • 120 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 60 g maltu mandeļu

Krēmam:

  • 600 ml trekna saldā krējuma
  • 500 g ķiršu
  • 120 g pūdercukura
  • 2 tējkarotes vanilīna cukura

Piesūcināšanai:

  • 4 ēdamkarotes ķiršu liķiera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 3 ēdamkarote cukura

Dekorēšanai:

  • šokolādes skaidiņas
  • ķirši
  1. Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru un 2 ēdamkarotēm silta ūdens saputo, izmantojot elektrisko putotāju.
  2. Atsevišķi saputo olu baltumus un rūpīgi iecilā olu dzeltenumu masā.
  3. Miltus izsijā, sajauc ar kakao pulveri un cepamo pulveri. Šo maisījumu iejauc olu masā un rūpīgi samaisa.
  4. Tad masā iejauc maltās mandeles un visu samaisa viendabīgā masā.
  5. Mīklu ieklāj 20 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  6. Liek cepties 180°C  temperatūrā 30 minūtes.
  7. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  8. Piesūcināšanas sīrups: Ķiršu atkaulo un sulu, bez ķiršiem, ielej katliņā, pievieno cukuru un kanēli. Karsē līdz cukurs pilnībā izkusis.
  9. Tad pievieno alkoholu, viegli samaisa un piesūcina ar šo sīrupu biskvītus.
  10. Krēms: Ar elektrsko putotāju saputo saldo krējumu, cukuru un vanilīna cukuru.
  11. Uz pamata biskvīta ikārto 1/2 no atkauloto ķiršu daudzuma, pārklāj ar krēmu tā, lai tas aizpildītu tukšās vietas starp ogām.
  12. Klāj otru biskvītu un darbības atkārto.
  13. Trešo biskvītu un tortes malas pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu un dekorē ar šokolādes skaidiņām,ķiršiem.
  14. Torti ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2972 reizes

,,,,,,,,