• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Šokolādes – ķiršu torte ar krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 8 ēdamkarotes miltu
  • 7 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 olas
  • 6 ēdamkarotes piena
  • 6 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 1 tējkarote dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)
  • daži pilieni ruma esences
  • 1 paciņa želatīna

Krēmam:

  • 300 ml skābā krējuma
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 20 g želatīna
  • 1 paciņa ķiršu želejas
  • 1 ēdamkarote „Beyliz” liķiera
  • 1 ēdamkarote degvīna
  • 4 ēdamkarotes ķiršu sīrupa
  • 2 pilieni ruma esences

 

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, kakao pulveri, pienu, eļļu, dzeramo sodu un ruma esenci.
  2. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un rūpīgi sajauc.
  3. Mīklu ieklāj ar cepamo papīru izklātā kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  5. Sagatavo ķiršu želeju pēc uz paciņas rakstītās instrukcijas seklā traukā un ieliek ledusskapī sastingt. Sagriež kubiciņos.
  6. Želatīnu pārlej ar 0.75 ml ūdens un ūdens peldē karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad atdzesē.
  7. Skābo krējumu sakuļ ar cukuru un liķieri, tad pievieno atdzesēto želatīnu - rūpīgi samaisa un pievieno ķiršu želejas gabaliņus.
  8. Pamata biskvītu piesūcina ar ķiršu sīrupu, degvīnu un ruma esenci.
  9. Pārklāj ar krēmu un liek nākamo biskvīta kārtu, nedaudz piespiež un ievieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām.
  10. Tortes virsmu dekorē, piemēram, ar kausētu šokolādi, ķiršiem vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3564 reizes

,,,,,,