• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Šokolādes – ķiršu torte ar glazūru


Foto: barbarabakes.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 5 olas
  • 120 g cukura
  • 10 g vaniļas cukura
  • 50 g miltu
  • 40 g kakao pulvera
  • 5 g cepamā pulvera
  • 150 ml piena

Pildījumam:

  • 500 ml piena
  • 65 g cietes
  • 1 vaniļas pāksts
  • 100 g cukura
  • 75 g baltās šokolādes
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 g konservētu ķiršu

Glazūrai:

  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 150 g saldā krējuma
  • 30 g sviesta
  • 50 g pūdercukura
  • 50 ml piena
  • 4 ēdamkarotes ķiršu liķiera
  • šķipsniņa sāls
  1. Biskvīts: Bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri.
  2. Saputo olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru ar elektrisko putotāju un iemaisa miltu maisījumā, pievieno pienu un rūpīgi samaisa.
  3. Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un pakāpeniski pievieni mīklai.
  4. Sadala mīklu 2 daļās un katru daļu atsevišķi ieklāj kūkas formā, cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.
  5. Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos.
  6. Krēms: Nelielā traukā sajauc cieti ar pāris ēdamkarotēm piena un maisa līdz pazūd kunkulīši.
  7. Atlikušo piena daudzumu lej nelielā katliņā, pievieno cukuru, vaniļas sēkliņas un pašu pāksti, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  8. Tad izņem pāksti un pienam, nepārtraukti maisot, pievieno cieti.
  9. Samazina karsēšanās temperatūru un silda līdz masa sabiezē.
  10. Tad pievieno baltās šokolādes gabaliņu un nepārtraukti maisa līdz tā izkususi.
  11. Noņem katliņu no karstuma un novieto pilnībā atdzesēties.
  12. Atdzesēto krēmu sakuļ ar elektrisko putotāju.
  13. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu un pakāpeniski pievieno krēmam.
  14. Novieto pamata biskvīta kārtu un servējamā šķīvja, pārklāj ar 1/2 krēma, izkārto ķiršus, pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu un liek nākamo biskvīta kārtu.
  15. Glazūra: Bļodā sajauc pienu, pūdercukuru, šķipsniņu sāls un ķiršu liķieri. 
  16. Saldo krējumu uzsilda nelielā karstumā līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno rūgtās šokolādes gabaliņus un maisa līdz šokolāde izkususi.
  17. Tad pievieno sviestu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  18. Pievieno piena maisījumu saldā krējuma masai un ar elektrisko putotāju sakuļ un atstāj uz 15 - 20 minūtēm sabiezēt.
  19. Tad ātri pārklāj tortes virsmu ar glazūru un izlīdzina to.
  20. Torti pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2033 reizes

,,,,,,,,