• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Šokolādes kēksiņi ar zemesriekstu krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 1/3 glāzes kakao pulvera
  • 1 glāze brūnā cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/3 glāzes zemesriekstu eļļas
  • 1 glāze ūdens
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 ola (L izmēra)
  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 3/4 glāzes zemesriekstu sviesta
  • 1/3 glāzes baltā cukura
  • 1/3 glāzes pūdercukura
  • 1/4 glāzes grauzdētu zemesriekstu
  • 1/4 glāzes šokolādes skaidiņu
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko 18 kēksa formiņas.
  2. Miltus, kakao pulveri, brūno cukuru, sāli un cepamo pulveri sajauc ar baltvīna etiķi, ūdeni, vaniļas cukuru un sviestu.
  3. Olas un zemesriekstu sviestu saputo ar elektrisko putotāju, pakāpeniski pievieno „Mascarpone” sieru, cukuru un pūdercukuru.
  4. Kārtās klāj mīklu un krēmu, sākot un beidzot ar mīklas kārtu. (Formiņas nepiepildot līdz malām!)
  5. Katru kēksu pārkaisa ar riekstiem un šokolādes skaidiņām un liek cepties 25 - 30 minūtes.
  6. Pasniedz atdzesētus.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2000 reizes

,,,,,