• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Šokolādes – kefīra torte ar vārīto krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 2 glāzes miltu
  • 300 ml kefīra
  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas

Skābā krējuma krēmam:

  • 400 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 200 g saldkrējuma sviesta

Vārītajam krēmam:

  • 2 olas
  • 300 g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 400 ml piena
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 200 g saldkrējuma sviesta

Dekorēšanai:

  • šokolādes skaidiņas
  • cepumu drupatas
  • rieksti
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju viegli saputo olas, izkausētu sviestu un kefīru.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cukuru, dzeramo sodu un kakao pulveri.
  3. Pakāpeniski sauso sastāvdaļu masai pievieno saputotās olas un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepmao papīru.
  5. Liek cepties 200°C temperatūrā 50 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  7. Skābā krējuma krēms: Mīkstinātu sviestu sajauc ar skābo krējumu un samaisa viendabīgā masā.
  8. Pievieno cukuru un visu puto ar elektrisko putotāju.
  9. Vārītais krēms: Nelielā katliņā uzsilda pienu.
  10. Tikmēr ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru baltā masā, pievieno miltus un turpina putošanu.
  11. Šaurā strūklā pievieno masu uzsildītajam pienam un rūpīgi visu samaisa.
  12. Samazina vārīšanās temperatūru un masai pievieno vaniļas cukuru. 
  13. Tad krēmu atdzesē un pievieno tam izkausētu sviestu. Rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  14. Abus krēmus klāj starp atdzesētajiem biskvītiem, nedaudz atstājo kūkas virsmas pārziešanai.
  15. Dekorē ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, cepumu drupatām vai pēc pašu gaumes.
  16. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2034 reizes

,,,,,,,