• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Šokolādes – karameļu torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

1 glāze = 250 ml
Karamelei:

  • 200 g iebiezinātā piena
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1/2 glāze sasmalcinātu valriekstu
  • 55 g sviesta

Mīklai:

  • 1 glāze miltu
  • 1/3 glāzes kakao pulvera
  • 1/3 glāzes izkausēta sviesta
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/2 tējkarote sodas
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote etiķa
  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 ola
  • 10 g vaniļas cukura

Krēmam (glazūrai):

  • 100 g trekna saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 25 g sviesta
  • 130 g rūgtās šokolādes

 

  1. Divas 19 cm lielas kūku formas pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Karamele: Nelielā katliņā sajauc iebiezināto pienu ar cukuru, sviestu un karsē līdz cukurs pilnībā izkusis, bet neuzvārīt.
  3. Gatavo karameli sadala pa abām kūku formām un pārkaisa ar riekstiem.
  4. Biskvīts: Dziļā bļodā sajauc miltus ar kakao pulveri, cepamo pulveri, dzeramo sodu, etiķi, sāli, cukuru, vaniļas cukuru, izkausētu sviestu, skābo krējumu un olu.
  5. Tad masai pievieno nedaudz ūdens, rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā un pārlej pār karameli abās formās.
  6. Liek cepties līdz iedurts irbulītis iznāk ārā neaplipis.
  7. Gatavos biskvītus atdzesē formās 5 minūtes, tad apgāž otrādi uz servējamā šķīvja un atdzesē pilnībā. Noņem cepamo papīru.
  8. Krēms: Nelielā katliņā sajauc saldo krējumu ar sviestu, cukuru, gabaliņos salauztu šokolādi un karsē līdz masai viendabīga konsistence.
  9. 1/2 krēma pārklāj pār pamata biskvītu (ar karameli uz augšu) un liek pāri otru biskvītu (ar karameli uz augšu).
  10. Atlikušo krēmu pārklāj pār tortes virsmu un dekorē ar riekstiem vai pēc savas gaumes.
  11. Torti ievieto ledusskapī uz nakti.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2733 reizes

,,,,,,,