• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Šokolādes – kafijas kūka ar skābo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 50 g kakao pulvera
  • 180 ml karstas kafijas
  • 200 g miltu
  • 150 g cukura
  • 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 90 g sviesta (izkausēts)
  • 2 olas
  • 1 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Krēmam:

  • 300 g ļoti trekna, bieza skābā krējuma
  • 100 g cukura
  1. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un sajauc ar kakao pulveri, un pārlej ar karstu kafiju.
  2. Visu rūpīgi maisa līdz šokolādes gabaliņi pilnībā izkusuši.
  3. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno izkausētu sviestu un vaniļas ekstraktu.
  4. Pievieno šokolādes maisījumu un turpina putot līdz masai viendabīga konsistence.
  5. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un rūpīgi visu samaisa.
  6. 23 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli  ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā sagatavoto mīklu.
  7. Cep 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  8. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās. Vienu no kārtām saberž drupatās.
  9. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru, līdz tas pilnībā izkusis.
  10. Pamata biskvītu klāj uz servējamā škīvja, pārkāj ar krēmu un druopatām.
  11. Ievieto kūku ledusskapī uz pāris stundām. Pirms pasniegšanas paturēt kūku 10 minūtes istabas temperatūrā.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1261 reizes

,,,,,,