• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Šokolādes – dzērveņu kūka bez miltiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 130 g sviesta
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 4 olu baltumi
  • 4 olu dzeltenumi
  • 130 g pūdercukura
  • 140 g maltu lazdu riekstu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 150 g svaigas dzērvenes

Glazūra:

  • 80 g tumšās šokolādes
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 40 g kaltētas dzērvenes (smalki sakapāt)
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un ietauko 24 cm lielu kūkas formu ar sviestu.
  2. Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē vai mkroviļņu krāsnī, tad atdzesē.
  3. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno šokolādes maisījumu un rūpīgi samaisa.
  4. Tad pievieno sasmalcinātos riekstus, kakao, sāli, dzērvenes un visu rūpīgi samaisa līdz izveidojas viendabīga masa.
  5. Olu baltumus saputo un prātīgi iecilā šokolādes masā.
  6. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 25 - 30 minūtes.
  7. Kūkas vidus sākumā var būt tāds neudaudz šķidrs, bet tas pēc kāda laika sacietēs.
  8. Glazūra: Šokolādi un sviestu izkausē un pārklāj ar to kūku.
  9. Tad pārkaisa ar kaltētām dzērvenēm un pirms pasniegšanas liek kūku ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3589 reizes

,,,