• Sapratis to, ka par uzturu vecumā kļūst gudrība, tad jauns būdams dari tā, lai vecumā nepaliktu bez uztura.

Šokolādes – dažādu ogu kūka ar skābo krējumu


Foto: gastronom.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 olas
  • 3 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • avenes
  • ķirši
  • sarkanās jāņogas

Krēmam:

  • 400 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • šokolāde (dekorēšanai)

 

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno krējumu un rūpīgi saputo.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri un maisa līdz mīkla kļūst viendabīga.
  3. Mīklu sadala divās vienādās daļās un vienai no daļām pievieno kakao pulveri.
  4. Katru mīklas daļu ieklāj savā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 35 minūtes.
  6. Kad biskvīti gatavi, balto biskvītu horizontāli sadala divās kārtās, bet šokolādes biskvītu salauž nelielos gabaliņos.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru.
  8. vienu baltā biskvīta kārtu pārklāj ar daļu krēma un ķiršiem.
  9. Klāj otru balto biskvītu, pārklāj ar daļu krēmu un avenēm.
  10. Atlikušo krēma daudzumu samaisa ar šokolādes biskvīta gabaliņiem un sarkanajām jāņogām.
  11. Masu klāj pār kūku, veidojot kalniņu. Dekorē ar šokolādes skaidiņām.
  12. Kūku ievieto ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
886 reizes

,,,,,,,