• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Šokolādes – cukini kūka ar lazdu riekstiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Glāzes izmērs = 220 ml
Biskvītam:

  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 3/4 glāzes kakao pulvera
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 3 olas
  • 3/4 glāzes izkausēta sviesta
  • 400 - 500 g cukini (rīvēta)
  • 3/4 glāzes sasmalcinātu lazdu riekstu

Glazūrai:

  • 150 g tumšās šokolādes
  • 150 ml 35 % saldā krējuma
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temepratūrai un 24 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  2. Nelielā bļodiņā sajauc miltus ar cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli.
  3. Pievieno olas, izkausētu sviestu un rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
  4. Tad pievieno rīvētu cukini, riekstus un turpina putot līdz masai viendabīga konsistence.
  5. Mīklu klāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 50 - 60 minūtes.
  6. Glazūra: Nelielā katliņā sajauc šokolādes gabaliņus un saldo krējumu. Karsē līdz šokolāde pilnībā izkusisi.
  7. Rūpīgi samaisa un atdzesē. Pārklāj pār atdzesēto kūku.
  8. Kūku ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1686 reizes

,,,,,,,,