• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Šokolādes – biezpiena sacepums „Marmors”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Baltā mīkla:

  • 400 g biezpiena
  • 6 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 8 g vaniļas cukura

Šokolādes mīkla:

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 5 olas
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 8 g vaniļas cukurs
  1. Baltā mīkla: Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un skābo krējumu, cukuru, olām, miltiem viendabīgā masā.
  2. Šokolādes mīkla: Nelielā bļodiņā izkausē šokolādi un sviestu ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  3. Ar elektrisko putotāju saputo olas un vaniļas cukuru, cukuru un izkausēto šokolādes - sviesta masu.
  4. Tad pievieno miltus un visu rūpīgi saputo viendabīgā masā.
  5. 24 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  6. Sagatavotajā kūkas formā ieklāj šokolādes mīklu, tad pārklāj ar balto mīklu.
  7. Izmantojot koka irbulīšus abas mīklas sajauc, veidojot zīmējumu.
  8. Liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 60 minūtes.
  9. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4051 reizes

,,,,,,