• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Šokolādes – bezē torte „Tofiks”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1/2 paciņa cepamā pulvera
  • 2 1/2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ola
  • 1/2 glāze piena
  • 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • 1/2 glāze verdoša ūdens

Bezē:

  • 3 olu baltumi
  • 1 glāze cukura

Krēmam:

  • 1 bundžiņa vārīta kondensētā piena
  • 200 g saldkrējuma sviesta (izkausēta)
  1. Biskvīts: Sajauc visas sausās sastāvdaļas un atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olu.
  2. Olai pievieno sviestu, pienu un pakāpeniski arī sauso sastāvdaļu maisījumu, visu rūpīgi sajauc.
  3. Tad pievieno verdošu ūdeni un vēlreiz visu saputo.
  4. Ieklāj mīklu kūkas formā, kās pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Cep 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  6. Bezē: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un cukuru stingrā masā.
  7. Ievieto olu baltumu masu konditorejas maisā un veido nelielu bezē cepumiņus uz cepamā papīra.
  8. Liek cepties 100°C temperatūrā 1 stundu. Atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns.
  9. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu.
  10. Biskvītu pārklāj ar daļu krēma izkārto pār to bezē cepumiņus.
  11. Atlikušo krēma daudzumu ieliek konditorejas maisā un aizpilda tukšās starpas starp cepumiem.
  12. Dekorē ar izkausētu šokolādi un riekstiem vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2733 reizes

,,,,,,