• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Šokolādes – bezē torte ar sviesta krēmu


Foto: vidyacleanse.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Baltajam biskvītam:

  • 350 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 200 g sviesta
  • 2 olu dzeltenumi
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1/2 glāze skābā krējuma

Šokolādes biskvītam:

  • 350 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 200 g sviesta
  • 2 olu dzeltenumi
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera

Bezē:

  • 2 olu baltumi
  • 4 ēdamkarotes cukura

Pildījumam:

  • ķiršu/ upeņu ievārījums
  • valrieksti (pēc garšas)

Krēmam:

  • 300 g vārīta iebiezinātā piena
  • 300 g saldkrējuma sviesta
  1. Baltais biskvīts: Miltus, cepamo pulveri un sviestu saputo viendabīgā masā.
  2. Pakāpeniski pievieno cukuru, olu dzeltenumus un skābo krējumu.
  3. Iegūto mīklu sadala divās daļās un ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
  4. Šokolādes biskvīts: Miltus, cepamo pulveri, kakao pulveri un sviestu saputo viendabīgā masā.
  5. Pakāpeniski pievieno cukuru, olu dzeltenumus un skābo krējumu.
  6. Iegūto mīklu sadala divās daļās un ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
  7. Bezē: Ar elektrisko putotāju sapauto olu baltumus stingrā masā, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  8. Pildījums: Atsevišķā bļodiņā sajauc ievārījumu ar riekstiem.
  9. Vienu baltā biskvīta mīklas daļu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  10. Pārklāj to ar daļu bezē un ievārījuma masas, kā arī vienu no šokolādes biskvīta mīklas daļām.
  11. Šādi izcep pirmo biskvītu 180 - 200°C tempratūrā līdz tas pilnībā gatavs.
  12. Tāda pašā veidā izcep arī otru biskvītu.
  13. Krēms: Ar elektrisko putotāju atsevisķi saputo iebiezināto pienu un sviestu.
  14. Tad sajauc abas masas kopā un atkal saputo viendabīgā masā.
  15. Krēmu klāj starp atdzesētajiem biskvītiem un dekorē pēc pašu gaumes.
  16. Torti ievieto ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1603 reizes

,,,,,,