• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Šokolādes – banānu kūka


Foto: kakprosto.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g cepumu
  • 50 g sviesta
  • 400 ml skāba krējuma
  • 1/2 glāze piena
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes ar kaudzi kakao pulvera
  • 10 g želatīna
  • 2 banāni
  1. Cepumus sasmalcina. Sviestu izkausē karsta ūdens peldē un sajauc ar cepumiem.
  2. Izjaucamā tortes formā ar 20 cm diametru ieklāj cepampapīru.
  3. Ieklāj cepumu masu, izlīdzina. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
  4. Želatīnu aplej ar 4 ēdamkarotēm ūdens uz 15 minūtēm. 
  5. Krējumu sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura.
  6. Izvāra karsto šokolādi. Sajauc 2 ēdamkarotes cukura, kakao un pienu.
  7. Liek uz ļoti mazas uguns un vāra 2 - 3 minūtes, nepārtraukti maisot.
  8. Mazliet atdzisušu šokolādi sajauc ar krējumu.
  9. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē, pievieno pie krējuma un labi samaisa.
  10. Banānus sagriež un izliek uz atdzisušās kūkas pamatnes.
  11. Pa virsu lej krēmu un liek kūku ledusskapī uz 4 - 5 stundām, vai labāk - uz nakti.
  12. Izņem no formas un rotā pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
11647 reizes

,,