• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Šokolādes – apelsīnu torte ar saldo krējumu


Foto: thelittleloaf.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 420 g miltu
  • 120 g kakao pulvera
  • 2 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 apelsīna miziņa
  • 400 g cukura
  • 480 ml paniņu
  • 320 ml rapšu eļļas
  • 4 olas (istabas temperatūrā)
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pildījumam un garnējumam:

  • 470 g saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 80 ml apelsīnu ievārījuma
  • karamelizētas apelsīnu šķēlītes (pēc izvēles)
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko divas 23 cm lielas kūkas formas.
  2. Sajauc visas sausās sastāvdaļas vidēja izmēra bļodā un noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  3. Ar elektrisko putotāju sakuļ visas slapjās sastāvdaļas un apelsīna miziņas līdz masa ir viendabīga vai apmēram 1 minūti.
  4. Tad  pievieno apmēram pusi no iepriekš pagatavotā miltu maisījuma un turpina lēnā ātrumā kult apmēram 30 sekundes.
  5. Tad pievieno otru pusi miltu maisījuma un turpina kult līdz masai mīklas konsistence.
  6. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajās formās un cep aptuveni 40-45 minūtes.
  7. Kad biskvīti gatavi, noliec to atdzesēties.
  8. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un cukuru, noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  9. Uz kūkas pamata biskvīta izklāj apelsīnu ievārījumu un pār to klaj putukrējuma kārtu.
  10. Uzmanīgi liec virsū nākamo biskvītu un pārklāj to ar atlikušo saldo krējumu un izkārto karamelizētās apelsīnu šķēlītes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2441 reizes

,,,,,