• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Sniegoto kalnu šokolādes kūciņa


Foto: taste.com.au

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 300 g tumšās šokolādes
  • 120 g sviesta (bez sāls)
  • 5 olas (atdalītas)
  • 300 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 ēdamkarote ruma vai brendija
  • 1 un 1/2 ēdamkarotes izsijāta kakao pulvera (papildus vēl dekorēšanai)
  • 1/2 tējkarote citrona sulas
  • 300 ml putukrējums 
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C un ietauko 23 cm platu, apaļo kūkas formu.
  2. Ieliek sadalītu šokolādi un sviestu siltumizturīgā bļodā un ūdens peldē izkausē. Kad šokolāde un sviests ir izkusuši, tad izņem tos no ūdens peldes un kārtīgi izmaisa. Noliek maliņā un kārtīgi atdzesē.
  3. Dziļā traukā ar elektrisko mikseri sakuļ olu dzeltenumus un cukuru, tad pievieno vaniļas ekstraktu, rumu vai brendiju, kakao pulveri un lēnām pievieno arī iepriekš izkausēto šokolādi un sviestu.
  4. Citā bļodā sakuļ olu baltumus, pievieno citrona sulu un turpina kult, līdz masa kļūst biezāka. Nelielu daudzumuolu baltumu masas iecilā šokolādes masā, tad palēnām pievieno pārējo olu baltumu masu.
  5. Rūpīgi izklāj masu iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ievieto cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm līdz kūkas ārpuse kļūst stingra.
  6. Izņemot kūku no krāsns tā sakritīsies, bet putukrējums to nosegs. Kūku atdzesē un uzliek uz servējamā šķīvja. Dekorē kūku ar putukrējumu un pārber ar kakao pulveri. 
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1654 reizes

,,,