Pamatnei:
-
200 g miltu
-
100 g sviesta
-
50 g brūnā cukura
-
2 tējkarotes malta kanēļa
Pildījums:
-
150 g cukura
-
40 g želatīna
-
600 ml piena
-
500 ml trekna saldā krējuma
-
150 g grieķu jogurta
-
citrona miziņas
-
kanēļa standziņa
|
|
-
Rūpīgi sajauc visas pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgā masā.
-
Ievieto to ledusskapī uz 20 minūtēm, tad izrullē un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
-
Viegli sadursta ar dakšiņu un leik cepties 190°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.
-
Pildījums: Nelielā katliņā sajauc cukuru, 500 ml piena, saldo krējumu, jogurtu, citrona miziņas un kanēļa standziņu.
-
Nelielā temperatūrā karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
-
Atlikušo piena daudzumu sajauc ar želatīnu un atstāj uzbriest aptuveni 5 - 10 minūtes.
-
Noņem piena maisījumu no karstuma un pievieno tam uzbriedinātā želatīna masu. Maisa līdz želatīns pilnībā izkusis.
-
Masu pārlej pār pamatni, nolīdizna virsmu un ievieto ledusskapī līdz tā sastingst.
-
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar maltu kanēli.
|