• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Smilšu mīklas – piena krēma kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 200 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 50 g brūnā cukura
  • 2 tējkarotes malta kanēļa

Pildījums:

  • 150 g cukura
  • 40 g želatīna
  • 600 ml piena
  • 500 ml trekna saldā krējuma
  • 150 g grieķu jogurta
  • citrona miziņas
  • kanēļa standziņa
  1. Rūpīgi sajauc visas pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgā masā.
  2. Ievieto to ledusskapī uz 20 minūtēm, tad izrullē un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Viegli sadursta ar dakšiņu un leik cepties 190°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.
  4. Pildījums: Nelielā katliņā sajauc cukuru, 500 ml piena, saldo krējumu, jogurtu, citrona miziņas un kanēļa standziņu.
  5. Nelielā temperatūrā karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
  6. Atlikušo piena  daudzumu sajauc ar želatīnu un atstāj uzbriest aptuveni 5 - 10 minūtes.
  7. Noņem piena maisījumu no karstuma un pievieno tam uzbriedinātā želatīna masu. Maisa līdz želatīns pilnībā izkusis.
  8. Masu pārlej pār pamatni, nolīdizna virsmu un ievieto ledusskapī līdz tā sastingst.
  9. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar maltu kanēli.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4102 reizes

,,,,,,,,