• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Smilšu mīklas kūka ar biezpiena – ābolu pildījumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 2 1/2 glāzes miltu
  • 100 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 400 g biezpiena
  • 3 olas
  • 150 g cukura
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes mannas
  • 1 glāze dzeramā jogurta
  • 1/2 citrona miziņas
  • 3 - 4 āboli
  • kanēlis
  1. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pakāpeniski pievieno skābo krējumu, olu un cepamo pulveri.
  2. Visu rūpīgi samaisa un tad pievieno miltus. Mīklu izmīca, ietin folijā un ievieto ledusskapī līdz bū snepieciešama.
  3. Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā vai ar blenderi.
  4. Pievieno sasmalcinātajam biezpienam cukuru, olas, mannu, citrona miziņas un viegli samaisa.
  5. Tad pievieno skābo krējumu, jogurtu un visu samaisa viendabīgā masā.
  6. Mīklu izņem no ledusskapja un folija, ieklāj to kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  7. Pār to izkārto nomizotus un šķēlītēs sagrieztus ābolus, kurus, ja vēlaties var pārkaisīt ar cukuru un kanēli.
  8. Visu pārklāj ar biezpiena masu un liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 50 minūtes.
  9. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
14767 reizes

,,,,,