• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Smilšu mīklas – iebiezinātā piena kūka ar citronu


Foto: tasyuha.livejournal.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 1/3 glāzes miltu
  • 1/2 glāze auzu pārslu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 glāze brūnā cukura
  • 400 g iebiezinātā piena
  • 120 g saldkrējuma sviesta
  • 1/2 glāze citrona sulas (svaigi spiestas)
  • 1/2 tējkarote sāls
  • citrona miziņa (pēc garšas)
  1. Vidēji dziļā bļodā sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri.
  2. Atsevišķā bļodā rūpīgi samaisa sviestu un cukuru.
  3. Tad abus maisījumus savieno un maisa viendabīgā masā.
  4. Pusi no iegūtās mīklas ieklāj 20 x 20 cm lielā kūkas formā.
  5. Iebiezināto pienu sajauc ar citrona sulu un citrona miziņām, rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
  6. Masu pārklāj pār mīklu un nolīdzina virsmu.
  7. Atlikušo mīklu sajauc ar auzu pārslām un izveido drupačas, kuras pārklāj pār krēmu.
  8. Liek cepties 175°C temperatūrā 20 - 30 minūtes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1697 reizes

,,,,,,