• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Smilšu mīklas groziņi ar vārīto augļu krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mandeļu smilšu mīklai:

  • 100 g sviesta
  • 165 g miltu
  • 65 g pūdercukura
  • 65 g maltu mandeļu
  • 1 olu dzeltenums

Krēmam:

  • 500 ml piena
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • 45 g kukurūzas cietes

Augļu biezenim:

  • 1 - 2 mango (vai jebkuri citi augļi)

Papildus:

  • vīnogas
  • zemenes
  • avenes
  • sarkanās jāņogas
  • pūdercukurs
  1. Krēms: Nelielā katliņā sajauc pienu ar 50 g cukura, vaniļas ekstraktu un silda.
  2. Tikmēr olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukura daudzumu, tad pievieno cieti un rūpīgi samaisa.
  3. Uzsildīto pienu izlej caur caurduri un daļu pievieno olu dzeltenumu masai, rūpīgi samaisa.
  4. Tad olu dzeltenumu masu pievieno pārējam pienam un turpina no sildīt vidējā karstumā, nepārtraukti maisot.
  5. Tad noņem no karstuma un rūpīgi samaisa, liek vēl karsēties aptuveni  minūti. Tad pilnībā atdzesē.
  6. Mīkla: Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un izkausētu sviestu.
  7. Tad pievieno izsijātus miltus un maltās mandeles. Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī uz minūtēm.
  8. Mīklu izrullē aptuveni 5 mm biezumā un ieklāj nedaudz formiņās. Cep 190°C temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
  9. Sevis izvēlētos augļus nomizo, atdala no sēkliņām, ja nepieciešams, un sablenderē biezenī.
  10. Biezeni pievieno atdzesētajam krēmam un piepilda groziņus.
  11. Dekorē ar ogām un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. 
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7028 reizes

,,,,,,