• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Smilšu mīklas – biezpiena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 120 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 olas
  • 120 g miltu
  • 250 g biezpiena
  • 4 tējkarotes kukurūzas cietes
  • 2 - 3 ēdamkarotes upeņu džems
  • 1/2 glāze valriekstu
  1. Mīkstinātu sviestu sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura, rūpīgi samaisa un pievieno 1 olas dzeltenumu.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus, sasmalcinātus valriekstus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Mīklu ieklāj 21 cm lielā kūkas formā un ieliek ledusskapī uz 40 minūtēm.
  4. Biezpienu sajauc ar atlikušo cukura daudzumu, 2 tējkarotēm cietes, 1 olu un atlikušo olas baltumu.
  5. Upeņu džemu sajauc ar atlikušo cietes daudzumu un ievieto mikroviļņu krāsnī divas reizes pa 30 sekundēm. Tad atdzesē.
  6. Ja džems ir ļoti biezs, tad šo soli varat izlaist.
  7. Biezpiena masu izklāj pār mīklu un pār to pārklāj upeņu džemu.
  8. Liek cepties 170°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
  9. Gatavo kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5105 reizes

,,,,,