• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Smilšu kūka ar mandelēm


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 210 g kviešu milti
  • 115 g sviesta
  • 80 g cukurs
  • 1 ola
  • vaniņas cukurs vai citrona miziņas pēc garšas
  • šķipsniņa sāls
  • 50 g mandeļu
  1. Olu sakuļ ar cukuru un sāli.
  2. Sviestu sakuļ līdz viendabīgai konsistencei un pievieno tam sakulo olu.
  3. Tad pievieno miltus un vanilīnu, mīklu rūpīgi samīca līdz izveidojas bumba.
  4. Mīklu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Atdzesēto mīklu izrullē līdz 0.8 - 1 cm biezumam un izgriež sev vēlamā izmēra kvadrātiņus.
  6. Izgrieztos kvadrātiņus izkārto uz nedaudz ietaukota cepamā papīra.
  7. Apziež tos ar olu un apkaisa ar sasmalcinātām mandelēm.
  8. Cep 220 - 230°C temperatūrā 15 - 25 minūtes.
  9. Pēc savas gaumes rotā ar putukrējumu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1705 reizes

,,