• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Smilšu cepumu – aveņu siera kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 350 g smilšu cepumu
  • 100 g dažādu riekstu
  • 150 g saldkrējuma sviesta
  • 500 g krēmsiera
  • 300 g saldā krējuma
  • 30 g želatīna
  • 300 g cukura
  • 300 g aveņu
  1. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest.
  2. Cepumus un riekstus sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar izkausētu sviestu.
  3. Masu ieklāj kūkas formā, piespiež pie tās pamatnes, malām un ievieto ledusskapī.
  4. Uzbriedināto želatīnu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru un 150 g cukura.
  6. Atsevišķi saputo saldo krējumu un tad pievieno krēmsiera masai.
  7. Rūpīgi maisot, pievieno 2/3 izkausētā želatīna un atkal samaisa.
  8. Masu pārklāj pār cepumu pamatni un virsmu nolīdzina. Ievieto ledusskapī.
  9. Tikmēr avenes sablenderē ar atlikušo cukura daudzmu, pievieno atlikušo želatīnu un rūpīgi samaisa.
  10. Kad siera masa sastingusi, aveņu biezeni pārklāj pār kūkas virsmu un ievieto ledusskapī uz 4 stundām.
  11. Dekorē ar svaigām avenēm vai pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4436 reizes

,,,,,,,,