• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Smilšu biskvīta torte ar šokolādes pudiņa krēmu


Foto: liveinternet.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 300 g miltu
  • 75 g sviesta
  • 1 ola
  • 100 g cukura
  • 2 ēdamkarotes 15% skāba krējuma
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 g vanilīna

Pudiņa krēmam:

  • 1 ola
  • 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 100 g piena šokolādes
  • 600 g piena
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Glazūrai:

  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 50 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes trekna skābā krējuma
  1. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, olām un vanilīnu.
  2. Pievieno krējumu, miltus un cepamo pulveri. Samīca mīklu. Ja nepieciešams - pievieno vēl miltus.
  3. Mīklu sadala 5 vienādās daļās. Katru daļu plāni izveltnē. 
  4. Ar šķīvja palīdzību izgriež apļus ar 20 cm diametru. Liek uz cepešplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  5. Mīklas apļus sadursta ar dakšiņu un cep 200°C temperatūrā apmēram 8 minūtes, līdz biskvīti zeltaini.
  6. Biskvītus saliek vienu uz otra.
  7. Gatavo krēmu.
  8. Katliņā sajauc cukuru, olu un kakao, izveidosies bieza masa. Pievieno 400 g piena un liek uz vidējas uguns.
  9. Pievieno gabaliņos salauztu šokolādi, izkausē to masā.
  10. Vāra nepārtraukti maisot līdz pirmajām vārīšanās pazīmēm. Svarīgi ir maisīt, ieteicams ar koka karoti.
  11. Atlikušajā pienā iemaisa kartupeļu cieti un lej to šokolādes masā, maisot.
  12. Masa sabiezēs, kļūs viskoza un staipīga.
  13. Krēmu nedaudz atdzesē, dažas reizes apmaisot un vēl diezgan siltu uzsmērē biskvītiem.
  14. Krēmu nedrīkst atdzesēt pilnībā, jo tad tas kļūs ļoti biezs. Biskvītus arī pilnībā neatdzesē, lai tie ir silti.
  15. Uz katra biskvīta liek 2,5 - 3 karotes krēma.
  16. Pēdējā kārta būs biskvīta kārta, un tādu torti atstāj istabas temperatūrā uz 3 - 4 stundām. 
  17. Pēc tam liek uz nakti ledusskapī.
  18. Gatavo glazūru. Katliņā sajauc kakao, cukuru, sviestu un krējumu. Vāra uz vidējas uguns līdz masa viendabīga.
  19. Nedaudz atdzesē un pārklāj ar to torti.
  20. Izkausē 100 g šokolādes, uzsmērē to uz folija un sasaldē. Pēc tam atdala gabaliņus un ar tiem rotā torti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4894 reizes

,