• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Slāvu iebiezinātā piena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 150 g miltu
  • 150 g cukura
  • 6 olas

Krēmam:

  • 280 g sviesta
  • 170 g vārīta iebiezinātā piena
  • 80 g halvas (zemesriekstu)
  • 10 g pūdercukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai.
  2. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru, tad pievieno miltus un rūpīgi saputo.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un cep 10 - 15 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un nolīdzina malas, lai būtu taisnstūrveida forma.
  5. Sagriež to vertikāli 3 vienādās daļās.
  6. Biskvīta apgrieztās maliņas samaļ virtuves kombainā.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un halvu, tad pievieno iebiezināto pienu, olas dzeltenumus, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
  8. Ar krēmu pārklāj katru biskvītu, kūkas virsmu un malas. Dekorē ar biskvīta drupatām.
  9. Ievieto ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
8231 reizes

,,,,,,