• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Skābā krējuma – zemeņu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 1 glāze piena
  • 2 glāzes pūdercukura
  • 3 glāzes miltu
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 3 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 250 ml trekna saldā krējuma
  • 1 glāze pūdercukura
  • 250 ml skābā krējuma
  • 250 ml jogurta

Dekorēšanai:

  • zemenes
  • piparmētru lapiņas
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un pūdercukuru.
  2. Pakāpeniski pievieno pārējās, mīklai nepieciešamās, sastāvdaļas un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Liek cepties 200°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  5. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sadala 2 kārtās.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un pūdercukuru.
  7. Pievieno jogurtu un saputo viendabīgā masā.
  8. Atsevišķi saputo saldo krējumu un rūpīgi pievieno skābā krējuma masai.
  9. Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu.
  10. Dekorē ar zemeņu šķēlītēm un piparmētru lapiņām.
  11. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2320 reizes

,,,,,,