• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Skābā krējuma – valriekstu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 glāzes kviešu miltu
  • 3 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4/5 glāzes skābā krējuma
  • 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 glāze valriekstu
  • 100 g baltās un tumšās šokolādes

Krēmam:

  • 200 g sviesta
  • 1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
  1. Atdala olu baltumus no dzletenumiem.
  2. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, bet olu dzeltenumus atsevišķi sakuļ ar cukuru.
  3. Olu dzeltenumiem pievieno skābo krējumu, iebiezināto pienu, valriekstus un rūpīgi samaisa.
  4. Pievieno miltus un dzeramo sodu, tad iecilā olu baltumus.
  5. Iegūto mīklu sadala divās daļās un katru ieklāj kūkas formā.
  6. Cep aptuveni 20 - 25 minūtes 180°C temperatūrā vai līdz biskvīti gaiši zeltainā krāsā.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un iebiezināto pienu līdz viendabīgai konsistencei.
  8. Iegūtos biskvītus horizontāli sagriež uz pusēm.
  9. Liek pamata biskvītu uz servējamā škīvja, apziež ar krēmu un tā katrai kārtai.
  10. Virskārtu un kūkas malas apziež ar atlikušo krēmu un dekorē ar augļiem, izkausētu balto un tumšo šokolādi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2761 reizes

,,,,,