• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Skābā krējuma torte „Pinakolada” ar ananāsu gabaliņiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 baltais biskvīts
  • 500 g skābā krējuma (trekna)
  • 1/2 glāze pūdercukura
  • 40 g kokosriekstu skaidiņu
  • 350 g konservētu ananāsu gredzenu
  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • 100 ml auksta(pirms tam izvārīta) ūdens
  • ruma esence
  • kokosriekstu esence
  1. Pārlej želatīnu ar aukstu, vārītu ūdeni un atstāj uzbriest 20 minūtes.
  2. Ananāsus ieber caurdurī un notecina to sulu, bet neizlej to.
  3. Ananāsu sīrupam pievieno 2 pilienus ruma esences, samaisa un noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  4. Uzbriedināto želatīnu uzkarše līdz vārīšanās temperatūrai (neuzvārīt!) un atdzesē.
  5. Ar elektrisko putotāju sakul skābo krējumu un pūdercukuru, tad pievieno atdzesēto želatīnu.
  6. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas, nedaudz atstājot dekorēšanai, un 2 pilienus kokosriekstu esences.
  7. Iegūto krēmu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm, lai nedaudz sabiezē.
  8. Kūkas formas pamatnē ieklāj cepamo papīru un liek pamata biskvīta kārtu.
  9. Biskvītu pārlej ar ananāsu sīrupu, atstāj, lai sasūcas.
  10. Pār biskvītu izkārto ananāsu gredzenus un pārklāj tos ar kokosriekstu krēmu.
  11. Torti ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
  12. Pirms pasniegšanas torti dekorē pēc savas gaumes - ar ananāsu gabaliņiem, kokosriekstu vai mandeļu skaidiņām, utt.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4212 reizes

,,,