• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Skābā krējuma – šokolādes torte ar magonēm


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 200 g skābā krējuma
  • 100 g margarīna
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1/2 glāze cukura
  • 2 1/2 glāzes miltu

Šokolādes slānim:

  • 200 g skābā krējuma
  • 100 g margarīna
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1/2 glāze cukura
  • 2 1/2 glāzes miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 400 g trekna skābā krējuma
  • 150 g cukura
  • 25 g magoņu sēklu
  1. Mīkla: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā.
  2. Mīklu rūpīgi izmīca un sadala 2 daļās, katru no tām izrullējot 25 cm diametrā.
  3. Šokolādes slānis: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā.
  4. Mīklu rūpīgi izmīca un sadala 2 daļās, katru no tām izrullējot 25 cm diametrā.
  5. Visus 4 mīklas apļus liek cepties uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  6. Cep 200°C temperatūrā 10 - 12 minūtes.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru, pievieno magoņu sēklas un turpina putošanu vēl 5 minūtes.
  8. Gaišo biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar krēmu. Tad liek brūno biskvītu un darbības atkārto.
  9. Pāri palikušo krēmu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai nelielā karstumā un pārklāj ar to tortes virsmu.
  10. Torti ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām vai uz visu nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2106 reizes

,,,,