• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Skābā krējuma – ogu kūka


Foto: retsepty-s-foto.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:


Mīklai:

  • 125 g biezpiena
  • 65 g cukura
  • 5 ēdamkarotes piena
  • 5 ēdamkarotes augu eļļa
  • 200 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamais pulveris

Pildījumam:

  • 300 g 20% skābā krējuma
  • 250-300 g jebkuras saldētas ogas (mellenes, upenes, avenes, kazenes, ķirši)
  • 65 g cukurs
  • 2 tējkarotes cietes
  • 2 olas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko ar cepmao papīru pārklātu 24 cm lielu formas pamatni un malas.
  2. Bļodā sajauc biezpienu, pienu, cukuru un augu eļļu.
  3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno biezpienam, labi sajauc un saveļ bumbā.
  4. Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu, cukuru, cieti, vaniļas cukuru ar olām.
  5. Izrulē iegūto mīklu lielākā apli par formas diametru un ieklāj to tā, lai malas uz augšu.
  6. Parklāj ar skābo krējumu un izlīdzina.
  7. Tad izkārto sevis izvēlētās ogas, bez sulas(ja tās ir pārāk sulīgas, tad apmaisi šķipsniņā miltu vai cietes)
  8. Krēms un ogas jāklāj tā, lai neietu pār pamatnes mīklas malām.
  9. Liek kūku cepties aptuveni 40 - 45 minūtes, līdz krēms sabiezē un nedaudz trīcēs vidū (ja mīkla būs ļoti rožaina, formu var pārklāt ar foliju).
  10. Tad ļaujiet kūka atdzist formā 5 minūtes, uzmanīgi noņemiet forma malas, tad, velkot cepamo papīru, novieto kūku uz šķīvja.
  11. Kad kūka padzisusi, var ievietot to ledusskapī, lai kŗēms labāk sastingtu.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
9615 reizes

,,,,