• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Skābā krējuma – magoņu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 175 g sviesta
  • 3 olas
  • 250 g cukura (125 g - krēmam)
  • 60 g miltu
  • 150 g magoņu
  • 250 g skābā krējuma
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 10 g želatīna
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un  ietauko 24 cm lielu kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  2. Sviestu samaisa ar cukuru, tad pievieno olas un ar elektrisko putotāju visu saputo.
  3. Pievieno magones, miltus un cepamo pulveri un masu samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā, virsmu pārklāj ar foliju un cep 25 minūtes.
  5. Krēms: Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest 10 minūtes. Pēc tam izkausē to ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  6. Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru aptuveni 7 minūtes.
  7. Tad pievieno izkausēto želatīnu un turpina putot vēl 3 minūtes.
  8. Neizņemot kūku no formas, krēmu pārklāj pār tās virsmu un ievieto ledusskapī uz 4 - 5 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2357 reizes

,,,,