• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Skābā krējuma kūka ar iebiezināto pienu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 6 olas
  • 150 g magoņu sēklu
  • 75 g miltu
  • 270 g cukura

Krēmam:

  • 380 g vārīta iebiezinātā piena
  • 450 g 25 % skābā krējuma

Piesūcināšanai:

  • 115 ml ūdens
  • 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote kafijas liķiera (vai cits aromātisks alkohols)
  • mandeļu skaidiņas (dekorēšanai)
  1. Magones sasmalcina kafijas dzirnaviņās un sajauc tās ar izsijātiem miltiem.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, olu baltumus ar elektrisko putotāju sakuļ, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  3. Olu dzeltenumus arī sakuļ un prātīgi pievieno olu baltumu masai.
  4. Pakāpeniski, pa vienai ēdamkarotei, olu masai pievieno miltu maisījumu, maisot ar lāpstiņu no apakšas uz augšu.
  5. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
  6. Mīklu ieklāj kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
  7. Gatavo biskvītu pilnībā atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  8. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu un iebiezināto pienu (iebiezināto pienu arī var nelikt tik daudz, ja patīk mazāk saldas kūkas).
  9. Nelielā katliņā uzsilda ūdeni, izšķīdina cukuru un pievieno kafijas vai jebkuru citu liķieri. Atdzesē.
  10. Katru biskvīta kārtu piesūcina ar pagatavooto sīrupu.
  11. Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar krēmu, tad klāj nākamo kārtu un nedaudz piespiež.
  12. Ar atlikušo krēmu pārklāj kūkas virsmu un sānus, dekorē ar mandeļu skaidiņām.
  13. Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4151 reizes

,,,,,