• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Skābā krējuma kūka ar āboliem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 200 g skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura

Papildus:

  • 3 āboli
  • kanēlis (pēc garšas)
  • 2 ēdamkarotes maltu sausiņu
  • kakao pulveris (dekorēšanai)
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru gaisīgā masā (apmēram 10 minūtes).
  2. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri, turpina visu putot ar nelielu ātrumu viendabīgā masā.
  3. Ābolus notīra un sagriež kubiņos. 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
  4. To pārkaisa ar kanēli, ābolu kubiņiem un maltajiem sausiņiem, un liek cepties 180°C temperatūrā 45 minūtes.
  5. Skābo krējumu rūpīgi samaisa ar cukuru, kamēr tas pilnībā izkusis.
  6. Gatavo kūku atdzesē un pārziež ar skābo krējumu. Dekorē ar kakao pulveri vai pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3762 reizes

,,,,,