• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Skābā krējuma – biezpiena torte ar banāniem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1/4 tējkarotes vaniļas cukura
  • 4 olas
  • 200 g vājpiena biezpiena
  • 200 g skābā krējuma
  • 4 banāni
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • ievārījums (pēc izvēles)
  1. Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus ar elektrisko putotāju saputo un, nepārtraucot putošanu pievieno cukuru, vaniļas cukuru.
  2. Tad, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas reizes saputojot.
  3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu klāj viegli ietaukotā kūkas formā un liek cepties 200°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  5. Kamer biskvīts cepas, nedrīkst virināt krāsns durvis. Pēc noteiktā laika biskvītu vēl 5 minūtes atstāv krāsnī.
  6. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  7. Pildījums: Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar 150 g skābā krējuma, 1/2 banāna šķēlītēm. Saputo visu ar elektrisko putotāju.
  8. Katru no biskvītiem pārklāj ar ievārījumu (nav obligāti) un biezpiena krēmu.
  9. Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo atlikušo skābā krējuma daudzumu ar 1 ēdamkaroti cukuru.
  10. Pāklāj glazūru pār kūkas virsmu un izkārto banānu šķēlītes, šokolādes skaidiņas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3517 reizes

,,,,,,