• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Skābā krējuma – augļu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes želatīna
  • 400 g augļu, ogu

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 1 glāze cukura
  • 10 g vaniļas cukura
  • 1 glāze miltu

 

  1. Biskvīts: Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un dzeltenumus saputo ar 1/2 glāze cukura.
  2. Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru.
  3. 1/3 olu baltumu masas pievieno olu dzeltenumiem, tad pievieno miltus un rūpīgi samaisa. Pievieno atlikušo olu baltumu masu.
  4. Mīklu ieklāj nedaudz ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā kūkas formā, cep 180°C temperatūrā 20 - 30 minūtes vai līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
  5. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 daļās.
  6. Krēms: Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un atstāj uzbriest aptuveni 30 minūtes.
  7. Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru.
  8. Uzbriedināto želatīnu izkausē vai nu mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai un pievieno skābajam krējumam.
  9. Stikla bļodā ieklāj pārtikas plēvi un pamatnē izkārto augļus, tad pāri klāj nelielos gabaliņos salauztu vienu biskvīta kārtu, tad atkal augļus, un tā tālāk, līdz sastāvdaļas izliktas.
  10. Pārlej to visu ar skābā krējuma masu un virsmu pārklāj ar otru biskvīta kārtu, nedaudz piespiež.
  11. Kūku ieliek ledusskapī uz nakti un nākamajā dienā izgāž uz servējamā šķīvja, noņem pārtikas plēvi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2762 reizes

,,,,,