• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Skābā krējuma – augļu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu

Pildījumam:

  • banāni
  • konservēti ananāsi
  • 2 - 3 apelsīni

Krēmam:

  • 1 l 25 % skābais krējums
  • 1 glāze cukura
  • 50 - 65 g želatīna
  1. Biskvīts: Ar putojamo slotiņu saputo olas un cukuru, pieveno miltus un rūpīgi samaisa.
  2. Masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  4. Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež kubiņos un sadala 3 daļās.
  5. Apelsīnus un banānus nomizo, sagiež vidēji biezāš šķēlītēs.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru.
  7. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest. Pēc tam izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  8. Atdzesēto želatīnu pievieno skābā krējuma masai.
  9. Daļu apelsīnu šķēlītes izklāj kūkas formas pamatnē.
  10. 1/3 biskvīta gabaliņu sajauc ar 1/3 krēma un pārklāj pār apelsīniem.
  11. Tad izklāj banānu šķēlīšu slāni, pāri biskvīta gabaliņus ar skābo krējumu un pārklāj ar konservētu ananāsu slāni.
  12. Atlikušos biskvīta gabaliņus un skābo krējumu klāj pār kūkas virsmu
  13. Kūku dekorē pēc pašu gaumes, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
  14. Pirms pasniegšanas kūku izliek uz šķīvja ar pamatni uz augšu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4936 reizes

,,,,,,,