• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Skābā krējuma – augļu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 170 g miltu
  • 150 g cukura
  • 4 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 500 g skābā krējuma
  • 30 g želatīns
  • 200 g cukura
  • 1 kivi
  • 2 banāni
  • 1 ābols
  • 1 apelsīns
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri, visu rūpīgi saputo viendabīgā masā.
  2. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Cep 40 minūtes 180°C temperatūrā.
  4. Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež nelielos gabalos.
  5. Kivi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, tāpat arī apelsīnu, banānus un ābolu.
  6. Krēms: Želatīnu pārlej ar 70 ml auksta ūdens un atstāj uzbriest uz 20 minūtēm.
  7. Skābo krējumu un cukuru saputo ar elektrisko putotāju.
  8. Uzbriedināto želatīnu izkausē, atdzesē un, lejot šaurā strūklā, pievieno skābajam krējumam.
  9. Kūkas formā izkārto biskvīta gabaliņus, tad pāri tam izkārto augļu gabaliņus.
  10. Visu pārlej ar krēmu un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
  11. Gatavo kūku var dekorēt ar kokosriekstu skaidiņām vai pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1989 reizes

,,,,,,,