• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Siera kūka ar burkānu – riekstu pamatni


Foto: juliekarla.dk

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 400 g rīvētu burkānu
  • 100 g dateļu
  • 50 g pekanriekstu
  • 1 1/2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pildījumam:

  • 400 g krēmsiera
  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • 1 citrona miziņas
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa/ medus
  • pekanrieksti (dekorēšanai)
  1. Rīvētos burkānu kopā ar datelēm, pekanriekstiem, sviestu, kanēli un vaniļas cukuru sablenderē viendabīgā masā.
  2. Masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāts ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru un skābo krējumu.
  4. Pievieno citrona miziņas un vaniļas cukuru (pēc garšas), kļavu sīrupu/medu.
  5. Krēmu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un pārklāj pār burkānu kūkas pamatni.
  6. Dekorē ar pekanriekstiem vai pēc pašu gaumes.
  7. Ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3485 reizes

,,,,,,,