• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

„Selgas” cepumu – zemeņu kārtojums ar putukrējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 900 g zemeņu
  • 3 1/4 glāzes saldā krējuma
  • 1/3 glāzes pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 28 gab. „Selgas” cepumu
  • 60 g tumšās šokolādes
  1. Zemenes rūpīgi nomazgā un sagriež šķēlītēs (dažas sagriež uz pusēm - dekorēšanai).
  2. Ar elektrisko putotāju saputo 3 glāzes saldo krējumu, vaniļas cukuru un pūdercukuru.
  3. Nelielu kārtiņu ieklāj sevis izvēlētajā traukā un pārklāj ar 6 cepumiem.
  4. Tad klāj putukrējuma stāni un izkārto zemenes. Tā liek 3 kārtas un pēdējā kārta ir putukrējums.
  5. Glazūra: Nelielā katliņā uzkarsē atlikušo saldā krējuma daudzumu līdz vārīšanās temperatūrai un izkausē tajā šokolādi.
  6. Ar elektrisko putotāju saputo to un ar nelielu strūklu pārlej pār kārtojumu.
  7. Ievieto kārtojumu ledusskapī vismaz uz 4 stundām un pasniedz ar svaigām ogām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7112 reizes

,,,,,