• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Selgas cepumu torte „Dolce Vita”


Foto: Irina Kurisa

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g gaišās Selgas
  • 300 g tumšās Selgas
  • 80 g sviesta
  • 150 g valriekstu
  • 150 g lazdu riekstu
  • 300 g halvas (saulespuķu)
  • 300 g aprikožu ievārījuma
  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 3 ēdamkarotes saldā krējuma (35%)
  • 3 ēdamkarotes skābā ievārījuma (brūkleņu, dzērveņu)
  • dekorēšanai varat izmantot jebkurus augļus
  1. Cepumus sablenderē (atsevišķi).
  2. Veidni izklāj ar cepamo papīru. Gaišus cepumus samaisa ar sviestu (ir jābūt mīkstam, bet nekausēt!) līdz viendabīgai masai. Izveido tortes pamatni.
  3. Atsevišķi sablenderēt riekstus un halvu. Riekstus nesablenderēt pārāk smalki, ir jāpaliek gabaliņiem. Tas pat ar halvu.
  4. Veidni izņemt no saldētavas, tortes pamatnei uzsmērēt virsū skābo ievārījumu. 
  5. Sajaukt bļodā tumšos cepumus, halvu, riekstus un aprikožu ievārījumu. Maisīt līdz masa ir viendabīga. 
  6. Masu likt veidnē (virsū pamatnei), kārtīgi piespiest. Ietīt pārtikas plēvē un likt uz nakti saldētavā.
  7. Nākamajā dienā ūdens peldē izkausēt šokolādi kopā ar saldo krējumu. Torti izņemt ārā no veidnes. Apsmērēt ar šokolādi. 
  8. Dekorācija ir Jūsu pašu ziņā. Pēc garšas un patikas.
  9. Torte ideāli der kopā ar rumu, melno balzāmu vai viskiju.

Receptes autore: Irina Kurisa

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6739 reizes

,