• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

„Selgas” cepumu melleņu siera kūka


Foto: bakedbree.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 300 g „Selgas” cepumu
  • 140 g sviests (izkausēts)
  • 275 g brūnā cukura
  • 100 g melleņu
  • 1 tējkarote kukurūzas miltu
  • 900 g "Mascarpone" siera
  • 4 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 3 olas
  • 200 ml skābā krējuma
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sagatavo 20x30 cm kvadrātveida formu ar cepamo papīru.
  2. Sasmalcina cepumus un pievieno tiem izkausēto sviestu. Samaisa to visu viendabīgā masā un izklājformā. Ar ēdamkarotes palīdzību izlīdzina cepumu masu pa formu un liek cepties ~ 10 min un atstāj atdzesēties.
  3. Tikmēr 25 g cukura un mellenes ievieto nelielā grāpītī, tad pievieno kukurūzas miltus, kas sajaukti ar 1 ēdamkaroti ūdens.
  4. Silda uz nelielas uguns, kamēr cukurs izkusis un masa ieguvusi mērces konsistenci. Novieto atdzesēties.
  5. Dziļā traukā ieliek "Mascarpone" sieru. Puto to ar mikseri tik ilgi, kamēr tas ieguvis viendabīgu konsistenci. Pievienotam atlikušo cukuru un turpina putot. Tad pievieno miltus, vaniļu, olas un skābo krējumu un to visu saputo kopējā masā.
  6. Izklāk pusi siera masas uz cepumu pamatnes, tad pamīšus izklāj pusi melleņu mērces. Pārklāj to ar atlikušo siera masu un izlīdzina to ar lāpstiņu. Tad atkal pamīšus izklāj melleņu mērci pa kūku un nedaudz iespiež to masā.
  7. Liek cepties uz 10 min 200 grādos, tad samazina temperatūru līdz 110 grādiem un turpina cept ~ 30 min.
  8. Izslēdz krāsni atstāj tur kūku uz ~ 1h ar durvīm ciet un tad vēl uz 1 h, bet ar krāsns durvīm vaļā. Pēc tam atstāj to istabas temperatūrā. līdz tā pilnībā atdzisusi ~ 3h vai vislabāk uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
10139 reizes

,,