• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

„Selgas” cepumu – „Mascarpone” siera kūka ar ķiršiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 300 g „Selgas” cepumu
  • 125 g sviesta

Ķiršu želejai:

  • 300 g ķiršu (saldētu)
  • 10 tējkarotes cukura
  • 70 ml ūdens
  • 1 1/2 ēdamkarotes želatīna

Krēmam:

  • 500 g „Mascarpone” siera
  • 250 ml saldā krējuma
  • 200 g pūdercukura
  • 15 g želatīna
  • 70 ml ūdens

Dekorēšanai:

  • 1 paciņa ogu želejas
  • 100 ml ūdens
  • 20 g šokolādes
  1. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
  2. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un maliņas apmēram 2 cm augstumā.
  3. Ievieto to ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest uz 15 minūtēm.
  5. Nelielā katliņā karsē ķiršus un cukuru līdz cukurs pilnībā izkusis.
  6. Noņem no uguns un pievieno uzbriedināto želatīnu. Rūpīgi samaisa un visu sablenderē.
  7. Želejas masu pārklāj pār cepumu pamatni un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.
  8. Saldo krējumu saputo ar elektrisko putotāju, pievieno pūdercukuru un „Mascarpone” sieru.
  9. Masu turpina putot līdz viendabīgai konsistencei.
  10. Želatīnu ārlej ar ūdeni un uzbriedina, tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  11. Atdzesēto želatīnu pievieno krēmam, lejot šaurā strūklā un nepārtraukti maisot.
  12. Krēmu pārklāj pār ķiršu želeju un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.
  13. Ogu želeju pārlej ar karstu ūdeni, rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  14. Pārlej pār kūkas virsmu un dekorē ar šokolādes skaidiņām.
  15. Ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
18064 reizes

,,,,,,,,