• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

„Selgas” cepumu – laima siera kūka ar zemeņu mērci


Foto: 3.bp.blogspot.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g „Selgas” cepumu
  • 100 g sviesta (izkausēta)
  • 675 g krēmsiera
  • 200 g cukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas miltu
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote rīvētu laima miziņu
  • 160 ml svaigi spiestas laima sulas

Zemeņu mērcei:

  • 400 g zemeņu
  • pūdercukurs (pēc garšas)
  • 100 ml ūdens
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai. Sagatavo 23 cm lielu kūkas formu, nedaudz ietaukojot to.
  2. Sadrupina „Selgas” cepumus un pievieno tiem izkausēto sviestu. Iegūto masu ieber iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ar karotes muguriņas palīdzību pieblietē to. Ievieto ledusskapī līdz tā būs nepieciešama.
  3. Dziļā bļodā ad elektrisko putotāju sakuļ krēmsieru,cukuru,laima miziņas un kukurūzas miltus viendabīgā masā. Tad pievieno olas un turpina kult. Kad masa sakulta, tad pievieno laima sulu un rūpīgi iemaisa to masā.
  4. Iegūto masu pārlej pār cepumu kārtu un liek cepties 55-65 minūtes. Lai kūka nesakristos, cepeškrāsns apakšā novieto siltumizturīgu bļodu līdz pusei pildītu ar karstu ūdeni. 
  5. Kad kūka gatava, izslēdz krāsni, bet kūku atstāj cepeškrāsnī vēl aptuveni 30 minūtes ar atvērtām krāsns durvīm.
  6. Pēc noteiktā laika, kūku izņem un liek ledusskapī uz nakti. 
  7. Zemeņu mērcei - visus nepieciešamās sastāvdaļas sablenderē virtuves kombainā un ievieto ledusskapī un 1-2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
8025 reizes

,,,