• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

„Selgas” cepumu – iebiezinātā piena krēma kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 80 g saldkrējuma sviesta
  • 300 g „Selgas” cepumu
  • 3 olu dzeltenumi
  • 400 ml iebiezinātā piena
  • 1/2 citrona
  1. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Ieklāj kūkas formā ar maliņām 2 cm uz augšu. 
  2. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
  3. Pildījums: Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus un kondensēto pienu.
  4. Nepārtraucot kulšanu, pievieno 1/2 citrona sulu un kuļ līdz masa kļūst viendabīga.
  5. Vienmērīgi izklāj pildījumu pār pamatni un liek cepties vēl 10 minūtes.
  6. Kūku nedaudz atdzesē un dekorē ar svaigām ogām, putukrējumu vai jebko citu pēc jūsu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
37773 reizes

,,,,,